Tour de France

Le Tour: 'Ik zou beter slapen met grotere voorsprong'

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Alberto Contador heeft op de rustdag in de Tour aan de pers laten weten dat hij nog niet op zijn lauweren rust. "Als ik meer tijd kan pakken, zal ik dat niet laten."

Nu hij de interne machtsstrijd met Lance Armstrong heeft gewonnen, kan Alberto Contador zich helemaal concentreren op het winnen van de Tour. "Het ziet er goed uit, maar het is nog niet voorbij", zegt de Astana-renner.

"Armstrong heeft zich na de rit van zondag helemaal achter mij geschaard. Hij zei dat ik zijn volledige steun heb en ik geloof hem", laat Contador aan de talrijk opgekomen persmensen weten. "De spanning tussen Lance en mij is ook weg, zowel aan tafel als in de race."

"Ik zou beter slapen als het verschil met mijn concurrenten nog wat groter is. Als de kans zich voordoet om meer tijd te pakken, zal ik dat niet laten."

Contador is vooral op zijn hoede voor Bradley Wiggins, die een goeie tijdrit in de benen heeft. "Hij is op dit moment een van mijn grootste concurrenten. Misschien moet ik proberen om meer tijd te pakken op hem."


Misschien ook interessant: