Tour de France

Le Tour: 'De Schlecks rijden sterk'

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Geletruidrager Alberto Contador werd op de proef gesteld door de Schlecks, maar plooide niet. "Ik moet vooral Wiggins in de gaten houden", zegt de Spanjaard.

De broers Schleck staken op de Col du Petit-Saint-Bernard het vuur aan de lont in de groep van de favorieten. Contador kon de aanvallen pareren.

"De Schlecks reden sterk, maar ik slaagde er telkens met enige moeite in om aan te sluiten. Vooral Andy Schleck rijdt sterk. Toen Armstrong moest lossen, hebben we ons wat ingehouden. Hij is een grote kampioen", zegt Contador.

"Woensdag wordt een lastige dag. Het wordt moeilijk om de rit te controleren. Ik verwacht al een aanval op de eerste col. Ik moet nog opletten voor Wiggins, want die klimt sterk en heeft ook een goede tijdrit in de benen."

Andy Schleck ging als eerste aan in de groep van de favorieten. "Het was een zware etappe met die twee grote cols. We hebben geprobeerd om het verschil te maken, maar door die lange afdalingen kwam er niet veel van terecht."

"Woensdag spreken we wellicht andere taal in de 17e etappe. Voor onze ploeg was het geen goede dag. Jens Voigt is zwaar gevallen. Ik wens hem het allerbeste toe", zegt de jongste van de Schleck-broers.


Misschien ook interessant: