Bavikhove, Criterium

Contador: 'Ik wil veranderen van lucht'

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Zondag was er hoog bezoek in Bavikhove waar Tourwinnaar Alberto Contador deelnam aan een criterium, dat hij ook won. Sportweekend had met de Spanjaard een gesprek over het verleden en zijn toekomst.


Waar rijdt Contador in 2010, wou Sporza meteen weten? "Dat weet ik nog niet. Ik hoop over twee weken meer te weten." Zijn manager praatte ook met Quick-Step. "Een Belgische ploeg is ook een mogelijkheid", geeft Contador toe.

Astana wil Contador aan zijn contract tot 2010 houden. "Ik heb mijn twijfels over Astana. Ik zou graag voor 2010 van lucht veranderen, maar Astana blijft een optie. Ik heb met hen geproken."
Ook de relatie van Contador met Lance Armstrong tijdens de Tour van dit jaar kwam natuurlijk aan bod. "Het zou gemakkelijker geweest zijn zonder Armstrong in het team", vertelt Contador.

"Ik heb geen enkele hulp gehad van Armstrong. Hij reed ook voor een goed klassement", zegt Contador. "De ploeg moest hem beschermen en kon niet 100% achter mij staan. Nu was er te veel spanning, we hadden geen rust in ons hoofd."

"Het beste moment uit de Tour was toen ik op het podium stond, dat was een bevrijding. Alle spanning vloeide uit mijn lichaam, het was een speciaal moment."


Misschien ook interessant: