Landbouwkrediet: 'Geef De Waele WK-selectie'

Photo: courtesy
Wim Dingemanse

Photo: courtesy
Wim Dingemanse

Landbouwkrediet kon dit seizoen op de weg nog maar twee profzeges vieren. "Het palmares oogt inderdaad mager", geeft manager Gérard Bulens toe. Hij verwacht wel nog iets van het seizoenseinde en een renner van hem op het WK.

Achter de weinige zeges schuilt wel geen slecht seizoen vindt manager. "Ik ben daar niet ontevreden over. In bijna alle grote koersen hadden we in de finale een mannetje mee."

"We hebben ook even vaak in de kijker gereden als de voorbije jaren. Eigenlijk hebben we dus weinig reden om te klagen", zegt hij.

"Maar ik zal wel ontevreden zijn als er tussen nu en half oktober geen appel meer uit de kast valt. Onze renners zijn goed voorbereid voor het seizoenseinde. Dat moet z'n vruchten afwerpen."

Bert De Waele is een van de speerpunten van Landbouwkrediet. Vorig jaar mocht hij tot zijn eigen ontgoocheling niet mee naar het WK. Manager Bulens verwacht dat hij er nu wel bij zal zijn.

"Op basis van zijn regelmaat verdient Bert het meer dan ooit om geselecteerd te worden. In België hebben we te veel kopmannen en te weinig werkers. Ik ben ervan overtuigd dat Bert de ideale meesterknecht voor Gilbert kan zijn."

"Een selectie voor De Waele zou ook een appreciatie zijn voor het werk van de ProContinentale ploegen", voegt Luc Versele van Landbouwkrediet eraan toe.


Misschien ook interessant:

Reactions/comment:50Tistaert

Published by: Tistaert at 2009-09-09 12:38:35Ik stel voor dat Landbouwkrediet eens begint met het starten in Belgische wedstrijden (zoals UCI 1.1, die zelfs door de bank gesteund worden) in plaats van in Frankrijk rond te toeren waar ze geen publiciteit voor hun bank kunnen maken. De heer Bulens moet eens dringend daaraan denken ...

Reply