'Astana kreeg voorkeursbehandeling in Tour'

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Volgens de Franse kwaliteitskrant Le Monde hebben de dopingjagers van de Internationale Wielerunie UCI Astana tijdens de Tour anders behandeld dan de overige teams. "Het document dat we konden inkijken is beschamend voor de UCI", luidt het.

Le Monde kon een rapport inkijken van het Franse antidopingagentschap. In dat rapport worden de dopingcontroles uit de Tour 2009 onder de loep genomen. "Het document is beschamend voor de UCI, dat instond voor de controles."

Zo werden de renners van Astana later op de ochtend gecontroleerd dan de andere teams en kregen ze meer tijd van de controleurs. Hun stalen zouden ook "op een weinig professionele manier bewaard zijn" en werden controles ten onrechte als "buiten competitie" bestempeld.

Astana is de ploeg van Tourwinnaar Alberto Contador en de nummer drie Lance Armstrong. Ploegmanager is onze landgenoot Johan Bruyneel.


Misschien ook interessant:

Reactions/comment:28


Spinner

Published by: Spinner at 2009-10-05 15:47:21Waarom verbaast mij dit nieuws niet? Gedurende de gehele Tour was het, voor wie het wielrennen niet dagelijks volgt, net alsof er slechts één team van start ging. Zelfs het parcours (Tour onwaardig in mijn beleving) was aangepast aan de heer A. En daar kunnen de controles dan ook nog wel bij.
Het leukste was dat die kleine Spanjaard er maling aan had en gewoon zijn eigen kunstje opvoerde. Maar hem, Contador dus, zullen we volgend jaar wel niet terugzien in de Tour.

Reply