Vanthourenhout: 'Mentaal en fysiek een wrak'

Photo: courtesy
Hugo Tack

Photo: courtesy
Hugo Tack

Het gaat niet goed met Sven Vanthourenhout. De veldrijder van Sunweb-Projob is niet in vorm en dacht vorige week na de WB-cross in Pilzen even aan stoppen. "Blijkbaar trainde ik te fanatiek en gunde ik mezelf te weinig rust", weet de 28-jarige Vanthourenhout nu.

Sven Vanthourenhout gaf in Tsjechië nog voor half koers op. "Het eerste wat ik dacht was: ik hang mijn fiets aan de haak", vertelt de wereldkampioen bij de beloften van 2001in Het Laatste Nieuws.

"Zowel fysiek als mentaal was ik echt een wrak. Gelukkig heeft mijn verstand nog de bovenhand gehaald. Nieuwe bloedtests brachten niets aan het licht en ik zag nog slechts één optie, een inspanningstest bij Paul Van den Bosch."

"De resultaten waren verrassend. Ik trainde blijkbaar te fanatiek en gunde mezelf te weinig rust", zegt Vanthourenhout, die de laatste jaren veel blessureleed kende.

"Nadat ik de voorbije twee jaar geen topprestaties meer had neergezet, wilde ik dit seizoen blijkbaar te graag opnieuw een prominente rol spelen. Dat kost mij nu mijn kop."

Sven Vanthourenhout kreeg de raad van Paul Van den Bosch om het rustiger aan te doen. Van den Bosch is de trainer van Sven Nys, de ex-ploegmaat en een goeie vriend van Vanthourenhout.

"Ik wou ook de Koppenbergcross van mijn programma schrappen, maar Paul stond erop dat ik mijn wedstrijdritme niet verloor", zegt de crosser van Sunweb.

Vanthourenhout werd dertiende op de Koppenberg. "Ik blijf dus wekelijks een cross rijden. Zondag start ik in Hoogstraten, volgende week rijd ik de WB-manche in Nommay."

"Nommay zal ik enkel rijden als in in Hoogstraten een aanvaardbaar niveau haal. Is dat niet zo, dan zal ik de eer aan mijzelf houden en dan sta ik mijn plaats af", is Vanthourenhout eerlijk.


Misschien ook interessant: