Contador: 'Quick-Step blijft een mogelijkheid'

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Alberto Contador wil met een vakantie op Curaçao alle muizenissen even vergeten. Toch krijgt de Tourwinnaar ook daar vragen van journalisten over zijn toekomst. Contador is ook van plan om op kasseien te trainen met het oog op de Tour van 2010.

De broer van Contador, ook zijn zaakwaarnemer, onderhandelde de afgelopen dagen met Astana. Hij zou een voorakkoord hebben voor 2010. In dat akkoord zou staan dat Contador Astana kan verlaten als een ploegmaat tegen de dopinglamp loopt én dat ploegmaat Aleksandr Vinokoerov de Tour niet mag rijden.

"Ik heb nog niets getekend", zegt Contador in Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen. "Bij Astana is de structuur veranderd, maar alle opties zijn nog open. Ik heb wel de indruk dat er schot in de zaak komt. Bij Astana is de structuur ook veranderd."

"Quick-Step blijft een mogelijkheid, maar meer kan ik daar niet over zeggen. Ik wil gewoon een ploeg die mij volgend jaar goed kan bijstaan in de Ronde van Frankrijk", zegt de Spanjaard.

Vreet die onzekerheid niet aan Contador? "Naast Astana zijn er nog andere interessante mogelijkheden en dat helpt wel om rustig te blijven. Eén ding staat vast, ik zal me niet laten leiden door de financiële aspecten, mijn sportieve toekomst primeert."

De Tour is ook in 2010 het grote doel van Contador. Vreest de Spanjaard niet de kasseienrit naar Arenberg? "Niet echt. Met Discovery Channel heb ik de kasseien in Vlaanderen al bedwongen."

"Het was geen prettige ervaring", geeft Contador toe. "Maar met het oog op de Tour 2010 zal ik er opnieuw werk van moeten maken. Geloof mij maar, ik zal heel veel trainen op de kasseien."

"Ik heb er geen schrik voor, maar wel respect. In de Tour hoor je respect te hebben voor elke rit. Op dat vlak is er dus geen verschil tussen de passage in de Hel van het Noorden en de andere ritten", vindt Contador.


Misschien ook interessant: