National Championship, Cyclo-cross, Elite, Belgium

Nys glijdt in Oostmalle naar zevende driekleur

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Sven Nys heeft in Oostmalle zijn zevende nationale titel bij de elite veroverd. De renner van Landbouwkrediet moest op een glad parcours lang achtervolgen maar had aan de finish toch een kleine voorsprong op Klaas Vantornout. Niels Albert verscheen nooit vooraan en werd pas negende.

Het BK bood van in het begin spektakel, met Albert die zijn start miste en Pauwels die al snel materiaalpech had. Ook Nys was niet te best weg en moest achtervolgen. Sven Vanthourenhout deed het erg goed op het gladde parcours en reed weg van de concurrenten. Halfweg koers had hij zeven seconden voorsprong op Klaas Vantornout, Rob Peeters en Tom Meeusen.

Wellens had net als Pauwels pech, maar hun Fidea-ploegmaten Peeters en Meeusen haalden vooraan wel Vanthourenhout bij.

Wie dacht dat Vanthourenhout, Peeters en Meeusen de finale zouden rijden, was eraan voor de moeite. Sven Nys had zijn gaspedaal ingedrukt en reed samen met Klaas Vantornout naar de koplopers toe.

Terwijl Albert steeds verder achterop geraakte, nam Nys voorin de touwtjes in handen. Hij legde zijn tempo op en voor de anderen was het pompen of verzuipen.

Een schuiver van Peeters zorgde ervoor dat Nys definitief z'n concurrenten kon afschudden. Vantornout was de enige die Nys nog kon bedreigen in de slotronde, maar ook hij hield Nys niet van een zevende Belgische titel bij de elite.

De eliterenners zonder contract startten 15 seconden na de grote jongens. Geert Wellens kwam een uur later als winnaar over de streep.


Misschien ook interessant: