National Championship, Cyclo-cross, Elite, Belgium

Albert houdt gebroken rib over aan valpartij

Photo: courtesy
Hugo Tack

Photo: courtesy
Hugo Tack

Wereldkampioen Niels Albert heeft bij zijn val op het BK, die veroorzaakt werd door een toeschouwer, een rib gebroken. Zijn team BKCP wil nu ook dat de aandacht verlegd wordt van de dader van de valpartij naar het grotere probleem van de veiligheid van de renners.

Niels Albert en manager Christophe Roodhooft van zijn ploeg BKCP hebben hun buik vol van de heisa rond de val en voor wie de betrokken toeschouwer nu supporterde. Hun aandacht gaat nu uit naar de ribblessure van Albert.

"Met die gebroken rib kan Niels niet rijden in Otegem (maandag) en komt de WB-cross in Roubaix zondag ook mogelijk in het gedrang", meldt zijn team BKCP.

"We willen de rest van het seizoen in alle sereniteit afwerken. De feiten blijven wat ze zijn en het is jammer dat de verklaring van Albert in de schaduw wordt gesteld van die 'opgespoorde dronken toeschouwer'."

"De verklaringen van de man, die doodleuk verklaart een Albert-supporter te zijn, terwijl hij tussen fans van een andere renner stond, worden hoger ingeschat dan die van de renner zelf", meldt Roodhooft.

"We hebben ook nooit de verdiende zege van Nys in twijfel getrokken, ook niet dat Albert anders had kunnen winnen. We hopen dat het voorval aanleiding geeft tot een doorgedreven analyse van de veiligheid van de renners. Hopelijk worden de juiste maatregelen genomen."


Misschien ook interessant: