National Championship, Cyclo-cross, Elite, Belgium

Albert: 'Mijn excuses aan de échte fans'

Photo: courtesy
Hugo Tack

Photo: courtesy
Hugo Tack

Na alle heisa van het voorbije BK heeft Niels Albert de pers bij elkaar geroepen. Albert brak in Oostmalle door toedoen van een fan zijn rib. Donderdag zal hij weten of hij fit geraakt voor de Wereldbekerwedstrijd in Roubaix. Albert deed ook, samen met Nys, een voorstel om soortgelijke incidenten in de toekomst te kunnen vermijden.

Niels Albert kan nog niet zeggen hoe lang hij geen crossen meer zal kunnen rijden door zijn ribbreuk. "Op de vlakke weg rijden is oké, maar bergop is het nog een probleem", legt Albert uit.

Over het incident zei Albert dit: "Ik weet wat ik gezien heb en voor de rest vind ik het erg jammer wat er gebeurd is. Ik heb wel spijt dat ik na de koers zo opvliegend heb gereageerd richting Sven Nys."

"Ik wil me daarvoor excuseren. Ook bij Sven, met wie ik gebeld heb. We zijn er als volwassen mensen uitgekomen. Er zijn veel Nys-fans die voor mij roepen. Ik weet dat dat échte crossfans zijn."

Het telefoongesprek tussen Niels Albert en Sven Nys was blijkbaar vruchtbaar, want de twee topcrossers stappen binnenkort met een voorstel naar de bond.

"Om de veiligheid van de renners te garanderen, zouden we in de loop van de week voor een grote cross met twee toppers het parcours gaan bekijken", vertelt Albert. "Dan kunnen we tonen op welke plaatsen we met dubbele linten kunnen werken om de fans op afstand te houden."

"Meer kunnen we ook niet doen. Als we alcohol verbieden, krijgen de organisatoren hun budget niet rond en stewards inzetten, is onzinnig. Veldrijden is een volkse sport en dat moet zo blijven. Veel meer dan de mensen sensibiliseren, kunnen we niet doen."


Misschien ook interessant: