Contador: 'Ik ben niet dé favoriet voor de Tour'

Photo: courtesy
Wim Dingemanse

Photo: courtesy
Wim Dingemanse

Astana heeft zaterdag zijn team voor 2010 voorgesteld. Hét doel is met Alberto Contador weer de Tour te winnen. De Spanjaard bleef bij het team ondanks veel aanbiedingen, ook van Quick-Step.

Alberto Contador klonk bescheiden bij de voorstelling in Wenen. "Ik ben niet de topfavoriet voor Parijs. Er zijn acht à tien renners die in staat zijn om de Tour te winnen, en ik ben daarbij", vertelt de Spanjaard. Contador won de Tour 2009 met ploegmaat Lance Armstrong als concurrent. Die rijdt nu voor RadioShack. "Hij blijft een rivaal, maar ik zal nu toch meer ontspannen starten in de Tour", klinkt het.

Astana telt 27 renners, onder wie 13 Kazakken. Alexandre Vinokoerov is een van de 13. Hij maakte in augustus zijn rentree na een dopingschorsing van twee jaar.

"Voor mezelf en voor het team is het belangrijk dat we een groot team hebben met veel Kazakken", zei Vinokoerov. "Ik ben trots om weer tot dit team te behoren. Ons hoofddoel is de Tour winnen en tonen dat we met Contador het beste team van de wereld vormen. Met zijn talent en mijn ervaring moet dat lukken."

Naast de 13 Kazakken heeft Astana nog zeven Spanjaarden, drie Italianen, twee Australiërs, één Oekraïner en één Sloveen.

Oscar Pereiro Sio, de Tour-winnaar 2006 is een van die zeven Spanjaarden bij Astana. "Dit team bestaat uit Alberto en de rest. Als Alberto meedoet, dan moeten alle renners voor hem werken", weet Pereiro Sio.

"De Tour 2010 is die van Alberto. Hij is de beste renner ter wereld, voor de rest van het team is dat een motivatie. De strijd tussen Contador en Armstrong is goed voor het wielrennen, maar Alberto is toch een beetje beter dan Lance", aldus de Tour-winaar van 2006.

Vorig jaar was Johan Bruyneel nog manager van Astana. Hij verhuisde met Lance Armstrong naar RadioShack. De Fransman Yvon Sanquer pakt nu de taak van Bruyneel op zich. Ploegleider is de Italiaan Giuseppe Martinelli.


Misschien ook interessant: