Contador: 'Anderen zijn beter in vorm dan Lance'

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Alberto Contador en Lance Armstrong kijken elkaar dit weekend in de ogen in het Critérium International. De Spanjaard is in vorm en verwacht weinig tegenstand van Armstrong. "Het parcours van het Critérium is op mijn maat", zegt Contador.

Alberto Contador koos pas op het laatste moment om te rijden in deze wedstrijd. "Dat is geen signaal aan Armstrong. Dit past gewoon beter in mijn voorbereiding op de Tour", zegt de Spanjaard.

Contador, die al de Ronde van de Algarve en Parijs-Nice won, had eerst de Ronde van Catalonië op zijn programma. "Parijs-Nice was loodzwaar. Ik wilde geen zeven dagen rijden in Catalonië."

"Het Critérium International wordt over twee dagen gereden en het parcours is op mijn maat", zegt de renner van Astana. Zaterdag komen de renners aan op de Col d'Ospedale (14km aan 6,2%). "Ik hou wel van de steile stukken."

De Spanjaard denkt niet aan een duel met Armstrong. "Lance is niet de enige renner aan de start. Momenteel zijn er meerdere renners die beter in vorm zijn dan hem", denkt Contador. "Zo is Cadel Evans heel sterk."


Misschien ook interessant: