Amstel Gold Race

Vansummeren: 'Ik beslis later over de Gold Race'

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Johan Vansummeren kon door een val zijn kansen in Parijs-Roubaix niet verdedigen. De Garmin-renner is door die val ook onzeker voor de Amstel Gold Race. "Woensdag houd ik een lange training en dan beslis ik", zegt hij aan Sporza.

Vansummeren hernam dinsdag de training maar dat ging door zijn val in de helleklassieker niet van harte. "Ik heb dinsdag een uurtje op de fiets gezeten en dat ging alvast niet goed", zegt Vansummeren aan Sporza.

"Ik heb me al beter gevoeld. Ik heb nog wat last van hoofdpijn en ben soms draaierig. Mijn schouder? Ik heb wel wat vel verloren, maar er is niets gebroken."

Vansummeren beslist later over deelnamen aan de Amstel Gold Race. "Ik zal woensdag een lange training doen en daarna beslis ik of ik aan de start kom zondag", zegt Vansummeren.

De Limburger, vroeger helper bij de Lotto-ploegen, was kopman bij Garmin maar kon het niet waarmaken. "Dat was een teleurstelling. Ik was niet goed gezind zondag want ik had er veel meer verwacht."

Als Cancellara start in de Nederlandse klassieker is hij zeker niet kansloos, denkt hij Vansummeren. "Ik zie niet in waarom hij niet kan winnen met deze conditie. Hij heeft ook al de Ronde van Zwitserland gewonnen."


Misschien ook interessant: