Sergeant: 'Ook bij ons ontbrak het middenveld'

Photo: courtesy Wim Dingemanse

Photo: courtesy Wim Dingemanse

Omega Pharma-Lotto blikt terug op een behoorlijk voorjaar, met Philippe Gilbert als absolute uitblinker. Bij teammanager Marc Sergeant leeft het besef dat de rest van de ploeg beter moet. "We gaan op zoek naar vers bloed", zegt hij in de krant.

Philippe Gilbert reed het hele voorjaar vooraan en bezorgde Omega Pharma-Lotto winst in de Amstel Gold Race. "Top tien in Sanremo en een maand later vierde in Luik, dat is er niet velen gegeven", zegt Marc Sergeant in Gazet van Antwerpen.

"In Milaan-Sanremo was hij nog maar 90 procent, maar je hoeft daar ook niet 100 procent te zijn. Kijk naar Pozzato. Die was echt top, maar hij won niet. In de Ronde van Vlaanderen kon Gilbert niets uitrichten tegen Cancellara."

"Ik denk dat Cancellara nog iets completer is dan Gilbert. Hij wint de Ronde van Zwitserland en fietst straks in het hooggebergte op kop in dienst van de Schlecks. Maar ik vind het niet erg om de op één na meest complete renner in de ploeg te hebben", lacht Sergeant.

"De week dat Gilbert echt top wilde zijn, was hij het ook. Daarvoor heeft hij soms tegen zijn natuur in moeten rijden. Parijs-Nice reed hij louter met het oog op zijn voorjaar. Hij reed mee voor de kilometers."


Het voorjaar van Philippe Gilbert

   * Milaan-Sanremo: 9e
   * Gent-Wevelgem: 3e
   * Ronde van Vlaanderen: 3e
   * Parijs-Roubaix: niet gereden
   * Brabantse Pijl: 5e
   * Amstel Gold Race: 1e
   * Waalse Pijl: 6e
   * Luik-Bastenaken-Luik: 4e

Over de andere renners van zijn ploeg is Sergeant minder tevreden. "Ook bij ons ontbrak het middenveld", gaat hij voort in Gazet van Antwerpen.

"Als ik in sommige wedstrijden een groep zag wegrijden, dan had daar vaak meer volk van onze ploeg bij moeten zijn. Ook zondag miste Gilbert die ene ploegmaat in de finale om "in de weg" te rijden, zoals Contador deed voor Vinokoerov."

"Daarom gaan we op zoek naar vers bloed. De prioriteiten liggen bij een spurter en een klassementsrijder."

"Greipel en Kreuziger passen perfect in ons profiel. Maar hoe graag ik het ook zou willen, ik kan nog niet bevestigen dat we rond zijn met iemand als Greipel. En Kreuziger was vorig jaar alvast bereid om te komen, maar ik besef ook dat we niet de enige gegadigden zijn."

Van de week rijdt Gilbert nog de Ronde van Romandië vooraleer hij rust neemt. "Hij is niet iemand die stopt als hij in topconditie steekt", zegt Sergeant. "Hij voelt zich nog goed en dus neemt hij er Romandië zonder problemen bij. Na Romandië gaat hij rusten om weer op te bouwen naar de Ronde Van België."

Gilbert mag zich momenteel de nummer 1 van de wereld noemen. Hij wil deze week in Franstalig Zwitserland extra punten scoren. "De UCI-ranglijst is duidelijk een doel geworden voor hem, dat steekt hij niet onder stoelen of banken."


Misschien ook interessant: