Valverde juicht in Clasica San Sebastian

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Alejandro Valverde heeft de Clasica San Sebastian op zijn naam geschreven. De Spanjaard van Caisse d'Epargne was de beste van een kopgroep met de favorieten. Aleksandr Kolobnev werd tweede, Davide Rebellin derde. Vroeg in de wedstrijd scheurde het peloton in tweeën. Bettini had de boot gemist en dus bracht Quick-Step alles weer samen.
De Belgische ploeg bepaalde ook het tempo op de Jaizkibel, de bekendste helling in de Clasica. Kolobnev probeerde het alleen, maar op de top was het peloton nog omvangrijk.

Op de slotklim, de Alto de Arkale, gooide wereldkampioen Bettini zijn bom. Contador moest eraf, maar de andere favorieten kwamen terug. In de straten van San Sebastian raakten Davide Rebellin en Jaroslav Popovitsj nog even weg, maar uiteindelijk werd er gesprint om de overwinning. Valverde was duidelijk de snelste.

Over een week wordt in Peking de olympische wegwedstrijd gereden. Alejandro Valverde wierp zich alvast op tot een van de topfavorieten.
"Ik wou dit jaar absoluut winnen in San Sebastian, na mijn derde plaats van vorig jaar", zegt de Spanjaard. "De nieuwe finale heeft de koers lastiger gemaakt. Bettini en ik hebben toch voor een serieuze schifting kunnen zorgen. Ik wil graag schitteren in China, maar het wordt moeilijk om de koers te controleren. Hopelijk wint een Spanjaard." Bijna alle favorieten voor de olympische wegwedstrijd waren ook in San Sebastian aanwezig.


Misschien ook interessant: