Tour de France

Le Tour: 'Contador is minder dan vorig jaar'

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Lance Armstrong heeft een eerste "veldslagje" gewonnen in de proloog. RadioShack-manager Johan Bruyneel hecht niet veel waarde aan de tijdswinst op Alberto Contador, maar deelt toch een klein tikje uit. Bij Astana zijn ze niet verrast.

"De proloog van Armstrong mocht gezien worden en dat had Contador niet verwacht", schrijft Bruyneel in zijn columnin Het Nieuwsblad. "Dit was zijn eerste rechtstreekse verlies tegen Armstrong in een tijdrit sinds januari 2009."

"Alberto reed geen slechte tijdrit. Hij is klaar voor de Tour, maar zijn uitslag is ook een bewijs voor mijn stelling dat hij net iets minder is dan vorig jaar. Een proloog zegt veel over hoe je aan de Tour begint."

Ook bij Astana is de prestatie van Armstrong in de proloog opgemerkt. "Ik was onder de indruk van zijn proloog, maar Armstrong heeft me niet verbaasd", zegt Yvon Sanquer, de manager van Astana.

"Ik zag Armstrong bij de start en ik zag opnieuw die verbeten blik in zijn ogen die hij vroeger ook had. Lance was en is nog altijd een groot kampioen en hij blijft een van de beste tijdrijders van het peloton", zegt Sanquer.

"We wisten dat Lance in de eerste week zou proberen om tijd te winnen op Contador. Dat zal veel moeilijker zijn in de bergen. Dit is geen psychologische oorlog, maar hij heeft wel een punt gemaakt. Zijn proloog is een waarschuwing."


Misschien ook interessant: