Tour de France

Le Tour: 'Andy moet winnen voor mij'

Photo: courtesy
Wim Dingemanse

Photo: courtesy
Wim Dingemanse

Na zijn onfortuinlijke val in de kasseienrit moest Fränk Schleck noodgedwongen uit de Tour stappen met een gebroken sleutelbeen. De Luxemburger werd dinsdag al geopereerd en is nu supporter van zijn broer Andy. "Ik wist meteen dat mijn Tour voorbij was."

Voor Fränk Schleck is zijn Tour al in een vroeg stadium tot een einde gekomen. De Luxemburger van Saxo Bank kwam ten val op de derde kasseienstrook van de derde etappe en liep een gecompliceerde sleutelbeenbreuk op.

"Het team zette me perfect af op de eerste zware kasseienstrook. Ik zat in vierde positie toen een Columbia-renner voor mij tegen de grond ging", doet Schleck zijn verhaal. "Ik kon hem niet ontwijken. Ik heb natuurlijk al betere dagen gekend, maar zo gaat het in sport."

"Mijn sleutelbeen is nu op drie plaatsen gebroken. Ik heb nog nooit eerder iets gebroken. Ik had zo veel pijn en ik wist meteen dat mijn Tour over was", zegt de oudste van de broers Schleck.

"Mijn opgave is jammer, want ik voelde dat Andy en ik de Tour konden winnen. Nu moet Andy het zonder mij doen, hij moet de Tour nu winnen voor mij. Hij kan rekenen op een sterke ploeg en mijn steun."

De operatie van Fränk Schleck heeft tot 3u 's nachts geduurd. Het sleutelbeen van de renner van Saxo Bank was op drie plaatsen gebroken en de dokter heeft met acht bouten een plaatje bevestigd.

De operatie van Schleck had wel nog wat voeten in de aarde. Hij zou eerst naar Luxemburg vliegen met een helikopter, maar die bleek niet beschikbaar. En toen hij in de auto van zijn vader wou stappen, had die auto een lege accu.

Nadat die accu was opgeladen raakte de renner toch in Luxemburg. Intussen had zijn schoonzus in het ziekenhuis waar ze werkt een chirurg opgetrommeld die bereid was om midden in de nacht een operatie uit te voeren.


Misschien ook interessant: