Tour de France

Le Tour: 'Cavendish gaat er een lap op geven'

Photo: courtesy
Wim Dingemanse

Photo: courtesy
Wim Dingemanse

Mark Cavendish krijgt vandaag wellicht opnieuw een uitgelezen kans om zijn snelle sprintersbenen te tonen. Na zijn valpartij in de eerste etappe wil de Brit nu resoluut meedingen voor de zege. Columbia-ploegleider Allan Peiper heeft er vertrouwen in.

Het seizoen van Mark Cavendish liep tot dusver nog niet over rozen met matige resultaten en akkefietjes. Columbia-ploegleider Allan Peiper gelooft dat de Brit nu stilaan naar zijn beste vorm toegroeit. "Het tij is aan het keren voor Mark. Hij is nu veel rustiger dan in het begin van het seizoen", zegt Peiper.

"Ik had gisteren nog een ontspannen gesprek met hem. Hij is zich heel goed bewust van zijn plaats in het peloton en de verantwoordelijkheid die hij draagt. Hij is dit jaar een paar keer met zijn hoofd tegen de muur gelopen. Intussen snapt hij het wel."

Peiper heeft vertrouwen in de winstkansen van zijn poulain. "Cavendish gaat er een lap op geven. Hij is nu waar hij moet zijn. Gisteren heeft hij een sterke rit gereden en dat was goed voor het zelfvertrouwen. Als kleine sprinter was het niet evident om over die kasseien te rijden. Nu zijn er drie ritten tot aan de Alpen waarin Mark het moet doen."

In de strijd om het groen is Cavendish al ver teruggeslagen. "Hushovd heeft natuurlijk een uitstekende zaak gedaan. Hij kan ook nog punten pakken in de bergen. Maar er moet ook niet veel gebeuren om de strijd weer open te gooien", blijft Peiper geloven in de kansen van Cavendish.


Misschien ook interessant: