Tour de France

Le Tour: Gefrustreerde Cavendish gooit met fiets en helm

Photo: courtesy
Wim Dingemanse

Photo: courtesy
Wim Dingemanse

Mark Cavendish kwam in de vierde etappe naar Reims niet verder dan een twaalfde plaats. De Brit was te zwaar ontgoocheld om te reageren. "Hij had een kettingprobleem", zegt Columbia-ploegmaat Maxime Monfort.

Mark Cavendish kan het tij van een matig seizoen voorlopig niet keren. De Brit van Team Columbia kon zich tijdens de sprint niet doorzetten en hield dan de benen stil. Toen Cavendish aankwam bij de bus gooide hij zijn fiets op de grond en even later viel zijn helm uit de bus. Interviews gaf hij niet.

"Natuurlijk is hij ontgoocheld", zegt zijn ploegmaat Maxime Monfort. "Hij zit nu wat alleen en praat met niemand. We laten hem met rust. Hij had problemen met zijn zadel en zijn ketting. Die lag niet goed tijdens de massasprint."

"Met Hansen missen we een pion, maar we zijn naar de Tour gekomen om een rit te winnen en dat zal ons ook lukken", zegt Mark Renshaw, de loods van Cavendish. "We zullen vanavond eens goed praten."

Columbia-ploegleider Allan Peiper dacht voor de rit dat Cavendish "er een lap op zou geven", maar dat kwam niet uit. "Ik heb Mark nog niet gesproken, maar het leek dat hij niet goed genoeg was en had ook problemen met zijn fiets."

"We moeten het vertrouwen in hem behouden. We weten dat hij een moeilijk jaar beleeft, maar het is niet omdat hij een keer verliest dat hij morgen niet kan winnen", zegt Peiper aan Sporza. "Over een paar uur zal hij wel weer lachen."

"We hebben niet veel kansen meer, donderdag en vrijdag moet het gebeuren. De groene trui? Die moet hij nu wellicht vergeten, de achterstand is te groot", gooit Peiper de handdoek.


Misschien ook interessant: