Tour de France

Le Tour: 'Had veel meer van deze Tour verwacht'

Photo: courtesy
Willem Dingemanse

Photo: courtesy
Willem Dingemanse

Lance Armstrong rijdt zondag de laatste Tourrit in zijn carrière. Zijn 13e Tour werd geen succes. "Maar opgeven was geen optie", vertelt de 38-jarige Amerikaan.

"Ik dacht dat ik klaar was om beter te doen dan mijn derde plaats van 2009", vertelt Lance Armstrong. "Ik had dus veel meer van deze Tour verwacht."

"Het begin was ook goed, maar daarna begon de pech met lekke banden en valpartijen. Opgeven was echter geen optie. Ik kon mijn team en fans niet in de steek laten", vertelt Armstrong.

"Sportief is deze Ronde van Frankrijk geen succes geworden, maar ik blik toch tevreden terug. We winnen het ploegenklassement met RadioShack en mijn zoontje zag mij koersen."

Lance Armstrong zal volgend jaar niet meer aan de start van de Tour staan, maar wat brengt de toekomst? "Dit jaar zal ik niet meer koersen", vertelt Armstrong. "Over volgend seizoen moet ik nog eens nadenken. Maar er zijn ook andere uitdagingen dan het wielrennen. Eerst ga ik enkele weken van mijn gezin genieten."

Na de Tour moet Armstrong zich in de VS verantwoorden voor een federale rechtbank. Floyd Landis beschuldigt hem van dopinggebruik. "Ik ben klaar voor de strijd. Ik zal alles vertellen."

"Ik ben de twijfels over mijn prestaties gewoon. Dat is het lot van alle grote kampioenen. Het overkwam Thévenet, Hinault, Fignon en LeMond,...Na mijn afscheid zal het de beurt zijn aan iemand anders."s


Misschien ook interessant: