Alberto Contador trekt deur bij Astana dicht

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Drievoudig Tour-winnaar Alberto Contador zal zijn contract bij Astana, dat tot het einde van dit jaar loopt, niet verlengen. De 27-jarige Spanjaard gaat op zoek naar een nieuwe ploeg, maar wil daar wel zijn tijd voor nemen.Astana had Contador gevraagd deze week te beslissen of hij nog een toekomst had bij de Kazakse wielerploeg. De Spanjaard zegt nu dat hij het ultimatum weerlegde, "ook al lagen onze standpunten niet zo ver uit elkaar".

En dus kan de jacht op de Spaanse ronderenner geopend worden. Vorig seizoen flirtte hij al met Quick-Step. Nu zou hij dicht bij Saxo staan, waar de Schlecks vertrekken. Contador heeft in een communiqué ook gezegd dat hij "rustig" de verschillende opties voor volgend seizoen wil bekijken.

Astana bevestigt het vertrek van Alberto Contador. "We aanvaarden zijn keuze en wensen Alberto veel succes toe in de toekomst. Hij verlaat ons, omdat hij andere voorstellen heeft gekregen."

"We zijn wel verbaasd over de uitleg van Contadors woordvoerder", klinkt het bij Astana. "Het was Contador zelf die aandrong op een snelle oplossing. Hij wou een rustig tussenseizoen hebben."

"We hebben geprobeerd om aan zijn verwachtingen te voldoen en hebben nooit druk gelegd op hem. De afgelopen drie jaar heeft hij bij ons zijn palmares kunnen aandikken en hij kon bij Astana een verbeterd contract tekenen."


Misschien ook interessant: