Tour of Oman

Sagan verovert zijn eerste zege van het seizoen

Peter Sagan (Cannondale) heeft in een sprint met drie de vierde etappe in de Ronde van Oman naar zijn hand gezet. Samen met Vincenzo Nibali en Rigoberto Uran muisde de Slovaak ervan onder op de slotklim.

Jelle Wallays (Topsport Vlaanderen-Baloise) voelt zich duidelijk in zijn sas in Oman. Voor de derde keer in vier dagen tijd nestelde onze landgenoot zich in de vlucht van de dag.

Samen met Van Avermaet, Popovitsj en Huffman sloeg hij een kloof van maximum 8'10", maar op het geaccidenteerde traject beet het gulzige peloton met reuzenhappen van hun voorsprong.

Net als gisteren trok Froome alle registers open op de slotklim, met een gemiddelde van tien procent over 3,6 kilometer een speeltuin voor springveren. Uran vergezelde de Tourwinnaar en toen het duo ingerekend werd, stond de Colombiaan van Omega Pharma-Quick Step nog eens op het gaspedaal.

Sagan en Nibali pikten hun wagonnetje aan en de drie prijsduiven waren gaan vliegen. In de sprint voor de bloemen duldde Sagan geen tegenstand. Het is meteen ook de eerste seizoenszege voor de Slovaakse klasbak.


Misschien ook interessant: