'Driedaagse De Panne wordt WK voor sprinters'

Volgende week is er de Driedaagse De Panne-Koksijde (2.BC), de traditionele aanloop naar de Ronde van Vlaanderen. De organisatie stelde vandaag haar koers voor en is wat blij met het deelnemersveld: "We zijn heel tevreden met tien WorldTour-teams. Maar wat echt telt, is dat ze renners meebrengen die tot de verbeelding spreken. Onze koers wordt een wereldkampioenschap voor sprinters."

Organisator Bernard Van De Kerckhove staaft dat met namen: "Ik denk aan Mark Cavendish, Marcel Kittel, André Greipel en Arnaud Démare. Ook Peter Sagan wil starten."

Voor het eerst sinds 1980 wordt er weer gestart in De Panne. "Het contract met Middelkerke was afgelopen. Voor de rest blijft ons concept behouden met een uitstap naar Zottegem en 's anderendaags de tocht vanuit de Vlaamse Ardennen naar de kust."

De Kemmelberg wordt woensdag ook weer aangedaan. "Dat is een traditie en daar wijken we niet van af, ook niet nu we 300 euro tol moeten betalen. Extra onkosten zijn niet leuk, maar ze zullen in Heuvelland krap bij kas zitten. Anders doe je dit niet."

Opvallend: Sylvain Chavanel, de laureaat van 2012 en 2013, komt dit jaar niet aan de start.
Rittenschema:

   din 01/04: Rit 1 - De Panne-Zottem (201 km)
   woe 02/04: Rit 2 - Zottegem-Oostduinkerke (205 km)
   don 03/04: Rit 3A - De Panne-De Panne (109 km) / Rit 3B - De Panne (tijdrit 14,3 km)Misschien ook interessant: