Tour Down Under

De Gendt: 'Mezelf gemotiveerd met dvd's van mijn successen'

2015 moet voor Thomas De Gendt het jaar van de wederopstanding worden. Na een mislukte doortocht bij Omega Pharma-Quick Step hoopt hij bij Lotto-Soudal opnieuw aan te knopen met zijn sterke prestaties van enkele jaren geleden.

Thomas De Gendt toonde zich woensdag al een eerste keer dit seizoen. In de tweede etappe van de Tour Down Under was hij een van de gangmakers van de vlucht van de dag. Het is dat soort werk waarmee De Gendt zichzelf weer op de kaart wil zetten.

"Ik hoor het zelf niet graag, maar 2015 moet het jaar van mijn comeback worden. Ouderwets aanvallen, een hele dag in de spits rijden: dat is te lang geleden voor mij", laat De Gendt optekenen in de Mediahuis-kranten.

"Vorig seizoen heb ik geen uitslagen gereden. Ik heb mij volledig weggecijferd voor de ploeg. Ik was niet slecht, maar waarschijnlijk was het ook niet wat het moest zijn."

"Ik heb het seizoen afgesloten met 65 koersdagen, terwijl ik de jaren voordien altijd over de 100 zat. Het voordeel was dat ik meer tijd met mijn familie heb doorgebracht. Ik heb mijn zoon Timo heel bewust zien opgroeien."

"Ik speelde wel met het vervolg van mijn carrière. Vorig jaar na Hamburg dacht ik echt dat ik aan mijn laatste maanden als profrenner bezig was. Ik ben nu heel tevreden met mijn tweejarig contract bij Lotto-Soudal. Het zorgt voor een zekere gemoedsrust, want onzekerheid snijdt mij de benen af."

Thomas De Gendt wil bij Lotto-Soudal opnieuw zijn niveau van 2013 halen, toen hij onder meer derde werd in de Giro. "En daar geloof ik in. Mijn winter was uitstekend, ik heb geen enkele training overgeslagen. Bij slecht weer kroop ik in de kelder om op rollen te fietsen", zegt hij.

"Ik haat rollen, maar ik werkte er wel twee keer een duurtraining van meer dan vier op af. Dan zette ik om mezelf te motiveren een dvd op met mijn grootste successen: de etappes in Parijs-Nice, de Ronde van Zwitserland, mijn raid op de Stelvio. Ik hoop dat ik na dit seizoen mag zeggen dat het me gelukt is."


Misschien ook interessant: