Kampenhout

De Bie wint de GP Impanis-Van Petegem na een late uitval

Sean De Bie heeft de GP Impanis-Van Petegem op zijn erelijst gezet. De Lotto-Soudal-renner verraste een uitgedund peloton met een krachtige uitval in de slotfase.

Vier renners - De Marchi, De La Cruz, Morice en Van Goethem - namen het voorspel voor hun rekening, maar werden op het heuvelachtige parcours meer dan tijdig ingerekend.

Een vlucht met Veuchelen, Ligthart, Brambilla en Gerts leek meer kans op slagen te hebben, maar op zes kilometer van de finish was ook hun liedje uitgezongen.

De aanvallers leken zich neer te leggen bij een massasprint, maar dat was buiten Sean De Bie gerekend. De Bie had eerst nog even het gezelschap van Floris Gerts, maar gooide op twee kilometer van het einde alle troeven op tafel.

De Bie hield knap stand en bleef het spurtende peloton voor. "Ik ben van deze streek afkomstig en kende het parcours. Ik wist dat de laatste kilometers lichtjes oplopend waren en dat er meewind was", reageerde winnaar De Bie bij Sporza.

"Ik wilde iets proberen in die slotfase, want ik wist dat het peloton uitgedund was. Dan is er toch iets minder controle. Ik was nog wat verrast dat Gerts even bij mij was, maar dan heb ik alles of niets gespeeld. Die laatste kilometer was de langste uit mijn leven."


Misschien ook interessant: