Tour de France

Le Tour: Contador wint de tijdrit in zijn gele trui

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Alberto Contador heeft in de tijdrit in Annecy de puntjes op de i gezet. De geletruidrager was drie seconden sneller dan Fabian Cancellara. Lance Armstrong eindigde als zestiende en springt over Fränk Schleck naar de derde plaats in het klassement. Monfort werd knap dertiende.


Het zag er lang naar uit dat Fabian Cancellara na de eerste tijdrit in Monaco ook de tijdrit rond het meer van Annecy zou winnen. De Zwitser reed vooral erg snel in het laatste stuk en maakte daar het verschil op Michail Ignatjev, die uiteindelijk derde zou worden.
Slechts één man ging sneller dan de olympische kampioen tijdrijden: Alberto Contador. De Spaanse gele trui vloog over de enige helling en hield net stand in het laatste deel van de tijdrit.

In de strijd voor het podium hield Andy Schleck knap stand. De witte trui overleefde de snelle start van Armstrong, Wiggins en Klöden. De Amerikaan reed een mindere tijdrit, maar springt wel over Fränk Schleck naar de derde plaats.

Ook Bradley Wiggins en Andreas Klöden gaan de oudste Schleck voorbij in het klassement, maar tussen plaats drie en zes liggen er amper 34 seconden. Zaterdag zal de Mont Ventoux beslissen over het podium.

De Belgen deden het niet onaardig. Maxime Monfort reed naar een prachtige dertiende plaats en Jurgen Van den Broeck nadert in de stand tot op twee seconden van de zestiende plaats.


Misschien ook interessant: