Stijn Devolder: 'Ik kom altijd terug'

Photo:
© Vacansoleil - DCM

Photo:
© Vacansoleil - DCM

Belgisch kampioen Stijn Devolder heeft het klassieke voorjaar afgesloten zonder een spraakmakende prestatie of zelfs maar een degelijke uitslag. De Vacansoleil-renner zoekt een uitleg.

Stijn Devolder trok naar Vacansoleil om klassiekers te winnen. Na het teleurstellende voorjaar blijft hij vooral met vraagtekens achter.

"Ik ging ervan uit dat de voorbereiding perfect was en dat de resultaten zouden volgen. Natuurlijk vraag ik me nu af waarom dat niet gebeurde", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

Hij had een alternatieve voorbereiding, met een late hoogtestage, lag het daaraan? "Vorig jaar won ik het BK na zo'n stage en daarom leek me dat een goed idee."

"Ik voelde me in het hele voorjaar in een koers goed, in Dwars door Vlaanderen, en toen was ik net een dag terug van die hoogtestage. Ik dacht dat het daarna steeds beter zou gaan, maar het omgekeerde was waar."

Zo'n hoogtestage in het voorjaar zal Devolder wel niet meer doen.
"Ik offerde veel op en werd er niet voor beloond", zegt Devolder die ook een bloedonderzoek laat uitvoeren om te zien "of hij bijvoorbeeld niet overtraind was".

Het wielerseizoen is natuurlijk nog niet voorbij."Nu moet ik weer opbouwen en de dingen rechtzetten. Ik kom altijd terug, dat heb ik al bewezen. Ik ben ook op een leeftijd dat ik weet wat ik kan", zegt Devolder.

Stijn Devolder verliet vorige winter Quick-Step om bij Vacansoleil een onbetwiste kopman te zijn. Hoe denkt hij dat de ploeg nu naar hem kijkt? "Het vertrouwen bij Vacansoleil is intact. Ik word goed opgevangen en niemand doet moeilijk. Ze weten hoe ik leef voor mijn vak en wat ik ervoor deed."


Misschien ook interessant: