Le Tour: 'Ik ben in opperbeste conditie'

Alberto Contador begint morgen met heel wat vertrouwen aan de Tour de France. De tweevoudige winnaar hoopt om dit jaar opnieuw met de gele trui te mogen pronken in Parijs. "Ik voel me goed. Bovendien zijn mijn resultaten al het hele jaar goed. Ik ben dan ook heel zelfzeker."

"De Ronde van Frankrijk is en blijft de grootste wielerwedstrijd aller tijden. Daarom is deze koers ook zo speciaal", vertelde Contador op een persconferentie.

"Als ik eerlijk mag zijn, overtreft deze editie wel nog alle andere, en dat omdat ik zeer zelfzeker ben voor deze Tour. Bovendien waren mijn resultaten in aanloop naar de Ronde van Frankrijk heel goed. Ik voel mij in opperbeste conditie."

"Het is logisch dat ik door de media naar voren geschoven wordt als één van de favorieten. Ik zeg bewust 'één van', want ik verwacht zeer veel tegenstand van Christopher Froome, de winnaar van de vorige editie. Bovendien worden de eerste ritten in zijn thuisland gereden en dat is voor hem een voordeel."

"Ik bekijk deze Tour van dag tot dag en zie wel waar ik uitkom. De conditie is goed, het zit goed in het hoofd en mijn ploeg is in orde. De eerste week van deze Tour is niet zo beslissend als die van vorig jaar, met uitzondering van de tweede etappe en de kasseirit. Ik hoop toe te slaan op mijn terrein, in de bergritten."

Contador bewees dit jaar zijn goede vorm al met overwinningen in de Tirreno-Adriatico en de Ronde van het Baskenland, waarin hij telkens een etappe won. Hij werd ook tweede in het Critérium du Dauphiné en de Ronde van Catalonië.


Misschien ook interessant: