Giro di Lombardia

Wellens: 'Tijdrijden is nog belangrijk werkpunt'

Tim Wellens blikt tevreden terug op het wielerseizoen, maar ziet nog werkpunten. "Mijn tijdrit moet nog beter", zegt de 23-jarige renner van Lotto-Belisol. "Zeker als ik wil scoren in eindklassementen."

"Ik ben supertevreden over mijn seizoen", zegt Tim Wellens. "Mijn winst in de Eneco Tour was natuurlijk het hoogtepunt. Mensen onthouden vooral overwinningen en door die eindzege ben ik nu bekend bij het grote publiek. Daarnaast reed ik ook een heel goede Giro en een uitstekende Ronde van Lombardije."


"Als je daar vierde kan worden, kan je ook winnen. Lombardije was een heel lange en zware wedstrijd, waardoor iedereen à bloc begon aan de laatste klim. Ik schat die vierde plaats dan ook heel hoog in."

"Ik voel nu ook dat lange afstanden geen probleem meer vormen. Volgend jaar hoop ik ook in het voorjaar een goed resultaat neer te zetten in de klimklassiekers."

"In de Amstel Gold Race reed ik dit seizoen al sterk en ook in de Waalse Pijl beschikte ik over goede benen. Het belangrijkste is dat ik er ervaring opgedaan heb. Het maakt sowieso een groot verschil als je een wedstrijd voor het eerst rijdt of al kent."

Waar liggen de werkpunten voor Wellens? "Mijn tijdrit moet nog een stuk beter. In het BK tijdrijden werd ik verrassend 2e (zie video), maar  in de Eneco Tour ontgoochelde ik tegen de klok (Wellens werd 39e, red). Tijdrijden is van essentieel belang als je hoge ambities koestert voor een eindklassement."


Misschien ook interessant:

Reactions/comment:17Journee

Published by: Journee at 2014-10-07 15:53:16In 2011 en 2012 , als vraag voor de fotokwis verschenen  reeds kakelverse foto's van de 'comingman' en de knappe jongeling Tim Wellens op deze site en zelfs de experten konden in die tijd moeilijk scoren en de naam en voornaam van deze renner vinden.
Sedert zondagavond is dezelfde renner wereldberoemd !.
Ik meen dat het eerlijk is als zijn maandloon vanaf nu minstens verdubbeld wordt, tenzij Lotto-Soudal een omslag met een flinke eindejaarsbonus over tafel schuift.  
Tim is niet zo maar een duiveltje dat plots uit een doosje springt, in de bergop naar Bergamo, maar hij en zijn familie beoefenen reeds een dozijn jaren de wielersport dagelijks op de beste manier.
Tim heeft het hoofd en de benen, en nu ook al zeker één miljoen supporters in België.
Jonge dames, niet aandringen,Tim moet rusten want zijn toekomst is zwaar . Hij heeft trouwens al jaren - en op zijn maat-  een mooie en trouwe vriendin. ... !
Bravo Tim Wellens.

Reply