Critérium du Dauphiné

Contador: 'Ik wil me testen in de Dauphiné'

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Vandaag gaat de Franse rittenwedstrijd Dauphiné Libéré van start met een tijdrit van 12,1 km. Het wordt vooral uitkijken naar het duel tussen Alberto Contador en Cadel Evans, twee van de topfavorieten voor de Ronde van Frankrijk.

Zowel Alberto Contador als Cadel Evans beweren niet geïnteresseerd te zijn in de eindstand. "Deze Dauphiné dient om mijn conditie aan te scherpen", zegt Contador in Het Nieuwsblad.

"Natuurlijk wil ik me eens testen, maar het doel is zo weinig mogelijk krachten te verspillen. Mijn enige doel dit jaar is de Tour winnen. Voor de eindzege denk ik vooral aan mannen als Valverde, Evans, Gesink, Basso of Igor Anton", zegt Contador.

Contador ontmoet Evans voor het eerst sinds de Ronde van het Baskenland. Ook de Australiër wil in de Dauphiné vooral de conditie testen.

"Ik rijd de Dauphiné zonder de minste druk", zegt Evans. "Zo deed ik het een jaar geleden ook en toen werd ik tweede achter Valverde. Enkele weken geleden bekeek ik het parcours nog eens maar ik kan echt niet zeggen langs welke weg we volgende week zondag Grenoble bereiken."

"Ik denk dat ik ongeveer hetzelfde vormpeil heb als vorig jaar. Weliswaar met een tiental koerdagen minder, dat is het enige verschil", zegt Evans nog.


Misschien ook interessant: