TAS: 'Mogelijk geen uitspraak voor Tour-start'

Photo: courtesy
Michel Déjus

Photo: courtesy
Michel Déjus

De kans is groot dat Alberto Contador gewoon zal kunnen meerijden in de Tour, die op 2 juli start. Het TAS denkt dat het moeilijk zal zijn om nog voor de Tour tot een uitspraak te komen in de dopingzaak van de Spanjaard. "We verloren kostbare tijd", meldt het TAS.

De UCI besloot vanmorgen om bij het TAS beroep aan te tekenen tegen de vrijspraak van Alberto Contador door de Spaanse bond.

Zolang het TAS zich niet uitspreekt, mag Contador alvast zeker blijven koersen. Als de uitspraak lang uitblijft, kan Contador dan ook gewoon starten in de Tour op 2 juli.

De vrijspraak van Contador dateert van 15 februari, maar de UCI ging pas vandaag, meer dan een maand later, in beroep. "Het verbaast me dat de UCI zo lang heeft gewacht. Zo verloren we kostbare weken", zegt TAS-topman Matthieu Reeb.

We kunnen een snelle uitspraak doen, maar afgaande op wat ik van Contadors advocaten hoorde, zou de verdediging wel eens zwaar kunnen uitpakken. Verschillende problemen kunnen het proces vertragen, zoals de keuze van experts en de keuze van de taal."


Misschien ook interessant: