Tour de France

Le Tour: Froome krijgt 20'' straf voor energiereep

Chris Froome heeft van de jury in de Tour 20 seconden extra aan de broek gekregen. Hij liet zich in de slotfase bevoorraden, wat niet mag. Ook zijn ploegmaat Richie Porte, die de energierepen en gelletjes ging ophalen, krijgt 20 seconden straf.

In de laatste 20 km is het verboden om bevoorraad te worden, zegt het Tour-reglement. Door pech bij de Sky-auto kon Froome niet meer eten voor de slotklim, met de gekende gevolgen.

Sky-ploegleider Servais Knaven hoopte dat Froome aan een sanctie zou ontsnappen. Het was immers Porte die de snelle suikers kwam halen bij de auto.

Maar de jury besliste beide renners te straffen. "Ik had die snelle suikers in de finale echt nodig. Als ze mij daarvoor straffen, moet ik dat aanvaarden", zegt Froome. "Al was ik het niet die zich liet uitzakken om eten te halen, maar Porte."


Misschien ook interessant:

Reactions/comment:26


lancethegreat4

Published by: lancethegreat4 at 2013-07-18 23:29:47Hij kreeg het aangereikt. Volgens reglement geen straf verdient. De Fransen willen het op een of andere manier nog spannend maken. Ook schandalig hoe de renners van SKY werden uitgejouwd en die stomp in de zij aan Porte was er helemaal over. Dit zijn geen wielersupporters zoals ik ze voor ogen heb !

Reply