Ronde van België

Brändle is Dennis te snel af in proloog in Bornem

Matthias Brändle heeft de proloog in de Ronde van België gewonnen. De Oostenrijker van IAM Cycling was over 6,85 km net sneller dan Rohan Dennis, die hem zijn werelduurrecord afpakte. Greg Van Avermaet, een van de topfavorieten voor de eindzege, finishte op de vijfde plaats in Bornem. Beste Belg was Gaetan Bille van Verandas Willems op drie.

Yves Lampaert zette de eerste richttijd neer op een parcours waar de grote molen kon rondgedraaid worden, maar toch ook enkele verraderlijke bochten lagen. Met zijn 8'13" zou de Belg van Etixx-Quick Step achtste worden.

Lampaert zag hoe zijn kopman Niki Terpstra niet zo goed uit de verf kwam. Het was Martin Elmiger van IAM die Lampaert uit de hot seat reed. De Zwitser was negen seconden sneller.

In het uur dat Elmiger regeerde, kwam Jelle Vanendert - zonder veel erg - ten val en kwam Tom Boonen op 18 seconden binnen.

Uiteindelijk moest Elmiger het van zijn teammaat hebben: Matthias Brändle dook als eerste onder de acht minuten. Met een gemiddelde van 51,06 km/u kwam hij op 7'54" uit.

Bille en Van Avermaet reden zich knap in de top vijf, maar voor de eindzege zou het een duel der ex-werelduurrecordhouders worden. Bij het tussenpunt was Dennis anderhalve seconde sneller, maar aan het eind moest de Australiër van BMC twee seconden toegeven.


Misschien ook interessant: